Funktionsstödsförvaltningen är den nya förvaltning som nu tar ett samlat grepp för att ge stöd och service åt barn och vuxna med funktionsnedsättningar av olika slag.
– Den nya förvaltningen samlar en mängd yrkeskategorier med kvalificerade arbetsuppgifter, kan ta ett bättre helhetsgrepp och göra skillnad för många berörda i kommunen, säger förvaltningsdirektör Annelie Larsson.
När nu Malmö stad avvecklar stadsområdesförvaltningarna skapas tre nya fackförvaltningar.
Funktionsstödsförvaltningen ansvarar för bistånd enligt socialtjänstlagen och LSS-beslut, LSS-boenden för barn och vuxna, daglig verksamhet, boendestöd, habilitering/rehabilitering, insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen, ledsagning/avlösning, sysselsättning, mötesplatser med mera. Man kommer att jobba tvärprofessionellt för att hjälpa individer till sysselsättning och arbete.
– Vi sätter stort värde på att skapa dialog med brukarföreningar och god samverkan med andra aktörer i samhället som regionen, försäkringskassan och arbetsförmedlingen allt för att tillsammans nå målet: ett så gott och själv ständigt liv som möjligt för brukaren, säger Annelie Larsson och fortsätter:
– Vi kommer att kunna kraftsamla kring frågor som rör funktionshinderområdet och sätta extra fokus på att utveckla kommunens ansvar för socialpsykiatrin. Vi vill också stärka hälsosituationen för målgruppen, det är känt att de inte får en jämlik vård. Internt kommer vi också att kunna arbeta mer strategiskt med kompetensförsörjning och utveckla samarbetet med universitet och högskola.
Malmö stad
Den nya funktionsstödsförvaltningen bildas 1 maj och har 2400 medarbetare. Dess målgrupp är personer med fysiska, intellektuella eller psykiska funktionsnedsättningar.
Yrkeskategorier som arbetar inom förvaltningen är stödassistenter, stödpedagoger, omsorgspedagoger, socionomer, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, fysioterapeuter, boendestödjare, kvalitetsutvecklare och strateger inom stabsfunktioner som ekonomi, IT, HR och kommunikation.
Vill du veta mer?
www.malmo.se/LSS, funktionsstod.fsf@malmo.se 04034 93 00
Läs mer på www.malmo.se