“Upptäcker man det för sent blir det dessutom väldigt kostsamt”När problem plötsligt dyker upp i hemmet är det många som vill ha hjälp direkt, oavsett när på dygnet. Relita täcker stora delar av Sverige och erbjuder hjälp med över 80 tjänster inom affärsområdena industriservice, skadeservice och riv & håltagning.

– Vi är väldigt måna om att se till att problemet blir löst så fort som möjligt säger Fredrik Karpmyr, marknads- och försäljningschef på Relita.

Utredning av inomhusmiljön
En av de främsta anledningarna till skador inuti fastigheten är fukt. Fukt orsakar inte bara visuella skador utan kan även vara besvärligt för hälsan. Henrik Lindström, segmentschef inom avfuktning på Relita, menar att det är av högsta vikt att undvika fuktskador.

– Fukt ger upphov till mögel och allergier. Upptäcker man det för sent blir det dessutom väldigt kostsamt.

– Att hantera fukt är något vi är väldigt bra på och vi kan även hantera de följder som uppstår, fortsätter Henrik Lindström.

Att kontrollera innemiljön är otroligt viktigt då de problem som orsakar fuktskador oftast är dolda för blotta ögat. Om problemet inte upptäcks i tid kan byggnaden få såpass allvarliga skador att delar av den måste rivas.

Läs mer om hur Relita arbetar med utredning av inomhusmiljön

Relita undersöker, gör eventuella provtagningar, analyserar och fastställer orsaken med avancerade instrument och bred erfarenhet.

– Vi har alltså alla resurser och experter med lång erfarenhet som behövs för att få klarhet till orsaken, få bukt med problemen och slutligen genomföra en total återställning. Slutligen med en god service kan du egentligen bara luta dig tillbaka med vetskapen om att vi levererar hög kvalitet till rätt pris, avslutar Fredrik Karpmyr.

Statusbesiktning av lägenheter
Att man åtgärdar något som gått sönder i en fastighet tillhör tyvärr vardagen men då kan det redan vara för sent. Efter att orsaken till skadan är ordnat väntar allt som oftast en dyr kostnad och en lång återställningstid för allt som drabbats av skadan.

Vid statusbesiktningen undersöks lägenheter och andra utrymmen i fastigheten noga för att upptäcka eventuella fel och brister i tid, innan skada uppstår. Relita gör allt från en okulär besiktning av rörkopplingar och anslutningar, fuktindikeringar till en översyn av fönstertätningar, radiatorer och brandvarnare. Samtidigt som man gör detta levererar man även tydliga och informativa protokoll på allt.

– Allt fler bostadsrätter och fastighetsägare väljer att proaktivt genomföra statusbesiktningar för att undvika dyra överraskningar och kunna planera in eventuella underhållsbehov och risker, avslutar Fredrik Karpmyr.

Vill du bli kontaktad gällande statusbesiktning, fyll i formuläret!