Snabbväxande IT-företag söker fler talangerPresenteras av: Kaustik AB

Kaustik AB är ett ungt Göteborgsföretag i stark tillväxt med kunder i hela landet. Genom produkten Aiai –Administrativ Interaktiv Assistans via Internet – är Kaustik marknadsledare inom programvaruutveckling för personlig assistans. Aiai fortsätter att växa i snabb takt och används nu av fler än 35 000 personer. Vårt mål är att Aiai alltid ska vara det självklara valet för varje assistansanordnare.

– För att möta våra kunders behov behöver vi satsa och bli fler, säger utvecklingschef Martin Qvistgård. Vi har ett djupt branschkunnande och söker alltid kunniga och duktiga människor, gärna med motsvarande högskoleutbildning inom systemvetenskap och programmering.

För närvarande behöver vi förstärka inom drift och testning men ser även stundande behov av ytterligare utvecklare samt medarbetare till vår Kundsupport.

Kaustik har tagit halva marknaden för privata anordnare, vilket gör bolaget till marknadsledande i Sverige för system som effektiviserar administrationen för personlig assistans. Användarfördelarna är frigjord tid och höjd kvalitet på själva utförandet.

-Bolaget hoppas nu på en kraftfull etablering på den kommunala marknaden.

SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) har identifierat välfärdsteknologi som ett viktigt utvecklingsområde, vilket Aiai är ett gott exempel på. Vi ser därför goda möjligheter att täcka kommunernas behov, säger Christian Sjöström, som är delägare och systemutvecklare.

–Med Aiai får våra kunder snabbt överblick över assistansen. Genom att skapa enkla sammanställningar hjälper Aiai till att spara både tid och pengar. Vi underlättar anordnarnas rutiner så att företaget kan ta hand om det som är viktigt i verksamheten, att skapa en trygg tillvaro för assistansanvändare och assistenter, säger Christian Sjöström.

Växer snabbt i nya fräscha lokaler
Kaustik har för närvarande 16 anställda, varav hälften arbetar med utveckling. Fyra arbetar med support och lika många med försäljning och kundansvar. Kaustik har precis flyttat in i nyrenoverad lokal i Lagerhuset, beläget ett stenkast från Järntorget.

–Det går bra för oss. Vi växer snabbt och verksamheten är starkt värdedriven. Vi vill tillföra reell nytta i människors liv, vi känner glädje i att göra något som är bra för människor, säger Christian Sjöström.

Att arbeta hos Kaustik AB
Kaustiks framgång bygger på summan av varje medarbetares unika kompetens och erfarenhet samt de metoder, verktyg och komponenter som vi använder för att leverera våra tjänster och lösningar. Vi är måna om att hålla oss uppdaterade med och använda oss av den senaste tekniken och bedriver ett ständigt förbättringsarbete.

–Vi gläds mycket åt att betraktas som ett kunskapsföretag och inte bara en it-leverantör. Vi har egen erfarenhet och djup förståelse av personlig assistans. En tredjedel av våra anställda använder själva systemet, säger Martin Qvistgård.

Kaustik har nyligen breddat sin verksamhet genom att lansera Omsorg24, en systerprodukt till Aiai som vänder sig till närbesläktade verksamheter såsom HVB-boenden.

Utmärkelser och uppmärksamhet
Kaustik är av Computer Sweden utnämnt till ett av Sveriges 50 HIT-bolag 2014. HIT står för hype, innovation och tillväxt. Kaustik AB toppade också Almis tillväxtliga för Göteborg 2014 med en omsättningsökning på 137 procent.

Kaustik AB är inne i en stark tillväxtfas och söker fler talanger som vill vara med på den fortsatta resan.

Besök hemsidan för mer information!
Logo_3